Skip to content

Homøopati – det synes at virke i Schweiz!

Det har vækket stor bevågenhed, at Schweiz nu har inkluderet homøopati som integreret del af den offentlige sygesikringsordning  efter omfattende undersøgelse af homøopatiens på parametre som effektivitet, sikkerhed samt økonomi.

Entydig evidens for virkning af homøopati

Undersøgelsen blev sat i værk af Schweiz’ regering med henblik på nøje evaluering af systematiske undersøgelser af homøopatien med henblik på at integrere homøopati som del af den offentlige sygesikringsordning. Undersøgelsen som tog syv år at gennemføre kom til et entydigt resultat: homøopati er effektiv, sikker og samfundsøkonomisk rentabel.

Det er værd at bemærke, undersøgelsen kom som resultat af pres fra offentligheden idet homøopati sammen med andre komplementære behandlingsmetoder i 2005 blev sløjfet fra sygesikringsordningen efter pres fra autoriteterne – selvom et uvildigt regerings udvalg dengang havde anbefalet at homøopatien fortsatte som del sygesikringsordningen.

Øvre luftveje samt allergi

Forskerne undersøgte også tilgængelig viden om virkningen af homøopati ved øvre luftvejssygdomme samt allergi. Her fandt man ligeledes klar evidens til at konkludere homøopati har en virkning ved disse former for lidelser.

Se mere om undersøgelsen her (på engelsk):  http://www.homeoinst.org/sites/default/files/uploads/u-16/HRI_Newsletter15_Spring2012.pdf?utm_source=Spring+2012+newsletter+-+Swiss+report+FINAL&utm_campaign=HRI+Spring+e-newsletter&utm_medium=email

 

 

 

No comments yet

Comments are closed.