Skip to content

Natrum Muriaticum – Naturens uvurderlige helbreder af emotionelle traumer

Natrum Muriaticum – NaCl, eller blot almindelig havsalt, er et klassisk eksempel på et middel som i dets naturlige form ingen helbredende kvaliteter har, men som ikke desto mindre er kendt for at kunne helbrede følger af emotionelle traumer når det ordineres som “potenseret”¹ middel. Det er et vidnesbyrd om, at helbredende substanser findes i naturen men at de energetiske, dynamiske, ikke materielle, kvaliteter ved substanser er de virkelige helbredere.

Natrum Muriaticum’s anvendelsesområde er de psyko-somatiske sygdomme, som oftest.  Det svarer til en person som er emotionelt sårbar, melankolsk og med klar tendens til at undertrykke sine følelser. Det gør personen meget sårbar overfor situationer som for eksempel tab af nære familiemedlemmer og ulykkelig kærlighed – som oftest er det herefter sygdommen begynder, hvilket kan dreje sig om alt lige fra eksem, allergier, hovedpiner til alvorligere lidelser som for eksempel sklerose og andre destruktive sygdomme – det er her personens disposition afgør hvilken sygdom der viser sig.

Der er tendens til bestemte sygdomme især er hæftet på Nat. Mur. Således ser man ofte hovedpine, hvor det er kendetegnende at smerten begynder gradvist om morgenen, kulminerer til middag og igen forsvinder sidst på eftermiddagen.

Natrum Muriaticum’s væsentlige aspekter er følgende:

Sygdom opstået efter emotionelle traumer ofte med undertrykte følelser
Stor tendens til forkølelsessår på læberne
Forværring i solen samt meget sollys sensitive øjne
Forværring af trøst
Forværring af selskab
Trang til salt mad
Forværring af tilstand/sygdom formiddagen i tidsrummet omkring kl. 10 eller 11.

Ikke alle ovennævnte symptomer behøver at være dækket for at midlet passer, idet vi praktisk ser uendelig mange kombinationer af forskellige symptomer således at der aldrig er to Nat. Mur. typer som helt og holdet har samme udtryk, når man betragter helheden af symptomerne.

Det skal tilføjes, at vi kender til andre midler ud over Nat. Mur. som er kendt for at kurere psyko-somatiske sygdomme, det afgørende er at kende til det præcise udtryk og så relatere det til et givent homøopatisk middel.

Praktisk anvendelse

Min erfaring har vist, at Natrum Muriaticum er et af hovedmidlerne i min egen praksis. Ofte opleves at mange som passer på Nat. Mur. sygdommen ikke har kunne få en tilstrækkelig hjælp fordi psyko-somatiske sygdomme ikke har slået igennem i det konventionelle behandlingssystem – antagelsen hos læger er ofte at en sygdom er specifik, målbar, afgrænset og uafhængig, derfor har man sjældent effektive redskaber der helbreder folk, idet følgerne af emotionelle traumer er virkning, og ikke årsagen til sygdommen, hvorved man kun opnår at lindre symptomerne.

Børn som ældre mennesker kan få brug for midlet. Nat. Mur. er et uvurderligt middel til at skabe balance i kroppen således at man igen oplever “at leve”, da typen netop er kendt for ofte at være meget sentimental, melankolsk og indelukket følelsesmæssigt. Disse positive ændringer i sindet smitter hurtigt af på resten af personen som oplever fravær af sygdom.

 

 

¹Potensering vil sige at fortynde og banke en given substans trinvist. Potensering opstod som et resultat af Hahnemann’s (homøopatiens opfinder)mange eksperimenter for at finde frem til hvordan man tilfører de homøopatiske midler mest mulig virkning. Det kan synes paradoksalt – og netop dette aspekt af homøopatien har i 200 år været kilde til flest kontroverser, men Hahnemann lod sig ikke gå på af kritikken, idet hans mange iagttagelser viste midlernes tendens til at virke mere varigt og effektivt når de er potenserede langt ud over punktet hvor de indeholder molekyler – en manifestation af Hahnemann’s skarpe intellekt og analytiske deduktion. Igennem 200 år har homøopater over hele verden bekræftet Hahnemann’s iagttagelser.

 

Disclaimer: Information fra denne side kan ikke udlægges som medicinsk rådgivning; al behandling med homøopatisk medicin bør kun praktiseres efter vejledning fra kyndig homøopat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

No comments yet

Comments are closed.