Skip to content

Forsøg viser homøopatiske midler stimulerer hjerte rytmen

I et af de første forsøg af sin art, har Indiske forskere fra Mumbai universitet konkluderet at homøopatiske midler har evnen til at stimulere hjerterytmen hos forsøgspersoner, sammenholdt med en placebogruppe.

Målsætningen med undersøgelsen af 77 personen var at undersøge ændringer af hjerterytme variabilitet samt blod variabiliteten ved stimulering med bestemte homøopatiske midler. Forsøget viser klar tendens til stimulering af hjerte/kredsløb og at potensen af midlerne også har indflydelse på resultatet.

Forsøgets konklusion giver anledning til optimisme i forhold til fremtidig grundforskning i mekanismerne som forklaring på hvordan de homøopatiske lægemidler virker, men man skal være forsigtig med endelige konklusioner på grund af relativt få deltagere i undersøgelsen.
Ikke desto mindre underbygger undersøgelsen en antagelse om, at homøopatiske lægemidler faktisk påviseligt kan ændre den menneskelige fysiologi – en antagelse som har været kontroversiel lige siden homøopatien for over 200 år siden så sin begyndelse.

Læs mere om undersøgelsen her:

http://www.liebertonline.com/doi/abs/10.1089/acm.2010.0334

No comments yet

Comments are closed.